Homologasyon Eğitimi - Homologasyon Eğitimleri

Gelişmiş Düzey Homologasyon Eğitimine Başlayın!

Otomotiv sektöründeki üreticilerin yasal gerekliliklere tam uyum sağlaması gerekmektedir. Otomotiv homologasyon eğitimi modüllerimiz ile ekiplerinizi ve üretiminize güçlü bir katkı sağlayın.

Otomotiv sektöründeki üreticilerin yasal gerekliliklere tam uyum sağlaması gerekmektedir. Otomotiv homologasyon eğitimi modüllerimiz ile ekiplerinizi ve üretiminize güçlü bir katkı sağlayın.

Araç, Sistem ve Komponentler için Homologasyon Eğitimi

Otomotiv sektöründe üretim yapan firmaların nihai ürünü güvenle piyasaya arzı için tip onay gerekliliklerine hakim olarak üretim yapması beklenmektedir. Nihai ürün ise bir motorlu araç veya römork olabilir. Ayrıca bunlara ilişkin bir sistem veya komponent olabilir.

Otomotiv homologasyon eğitimlerimizde hedefimiz, nihai ürünün güvenli bir şekilde piyasaya arzını sağlayan ekiplerin tip onayı gerekliliklerine hakim olmasını sağlamak.

Organizasyon Bazında Modüller

Üretimin farklı organizasyonlarında homologasyon süreçlerinin doğru ve etkin yürütülmesi önemli bir konudur.

Temel homologasyon eğitimi ile süreçlerin yönetimi bazında ekiplere göre kategorilendirilmiş modüllerimiz bulunmaktadır.

  • Modül O1: Homologasyona Giriş

İçerik: Homologasyon süreçlerinin genel tanıtımı, ilgili birimlerin sorumlulukları ve homologasyonun temel prensipleri

  • Modül O2: Ürün Geliştirme Süreçlerinde Homologasyon – Temel

İçerik: Ürün geliştirme aşamasında homologasyon süreçleri, 2007/46/EC çerçeve direktifi kapsamındaki yönetmelikler ve dikkat edilmesi gereken hususlar

  • Modül O3: Ürün Geliştirme Süreçlerinde Homologasyon – Teknik İçerik

İçerik: 2007/46/EC çerçeve direktifi kapsamındaki teknik yönetmelikler, tasarım değişiklikleri ve sistemlerle ilgili detaylı teknik bilgiler

  • Modül O4: İmalat ve Kalite Kontrol Süreçlerinde Homologasyon

İçerik: Prototip araçlar üzerinden yürütülen tip onay süreci, seri imalat ve kalite kontrol süreçleri, imalatın uygunluğu ve kontrol kriterleri

  • Modül O5: Satış Süreçlerinde Homologasyon

İçerik: Satış sürecinde homologasyon konuları, uygunluk belgeleri, tescil süreçleri ve ileriye dönük siparişlerde dikkat edilmesi gereken hususlar

  • Modül O6: Satın Alma Süreçlerinde Homologasyon

İçerik: Satın alma sürecinde homologasyonla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar, tedarikçi seçimleri ve maliyet düşürme çalışmaları

  • Modül O7 & O8: İthalat & İhracat Süreçlerinde Homologasyon

İçerik: İthalat ve ihracat süreçlerinde homologasyon, yerel mevzuatlar ve hedef marketlerde dikkat edilmesi gereken hususlar

Mevzuat Bazında Modüller

Mevzuatlara yönelik düzenlenen eğitimlerle konuyu derinlemesine ele alıyoruz. Üretiminizi ilgilendiren idari ve teknik gereksinimlerin hangi mevzuatlara göre yönetilmesi gerektiğini ele alarak kapsamlı bir bilgiye ulaşabilirsiniz.

  • Modül M – 2007/46/EC
  • Modül M – 2016/0014 (2007/46/EC yerine yayınlanması planlanan çerçeve yönetmelik için taslak)

İçerik: 2007/46/EC mevzuatına göre yürütülen homologasyon süreçlerinde 2016/0014 mevzuatı ile ortaya çıkacak değişiklikler

  • Modül M – AİTM: Araçların imal, tadil ve montajı hakkında yönetmelik

İçerik: Yeni AİTM ile gelen değişiklikler, baz araç imalatçıları ve tadilatçı/üst yapıcılar için dikkat edilmesi gereken hususlar

Pazar Bazında Modüller

Farklı pazarları hedefleyen üreticilere yönelik standartların ele alındığı eğitim modüllerimiz ihracat hedeflerinize sizi bir adım daha yaklaştıracak.

  • Modül P – FMVSS: Amerika Birleşik Devletleri
  • Modül P – GSO: Körfez Ülkeleri
  • Modül P – İran

İçerik: Farklı marketlerin yerel mevzuatları hakkında genel bilgilendirme, tip onay süreçleri ve teknik şartlar

Homologasyon Eğitiminin Avantajları

Ekiplerinizin homologasyon eğitimi alarak üretiminize katılması size çeşitli avantajlar sağlar. Kalite ve güvenlik standartlarını yakalamak, regülasyonlara uyum, pazara girişin hızlandırılması başta olmak üzere maliyet ve rekabet avantajlarını da elde edebilirsiniz.

Homologasyon eğitimleri, şirketlerin rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlar. Ürünlerin yasal gerekliliklere tam uyumlu olması, müşteri güvenini artırır ve şirketin piyasada daha güçlü bir konumda olmasına katkıda bulunur.

Homologasyon Eğitimini Kimler Almalı?

Modül O1: Tüm yönetim kademeleri ve homologasyon ekipleri
Modül O2: Ürün geliştirme ekipleri, yönetim kademesi, homologasyon ekipleri, proje yönetim ekibi
Modül O3: Ürün geliştirme mühendislik birimleri, homologasyon ekibi, test ekipleri, proje yönetim ekibi
Modül O4: İmalat, kalite ve homologasyon ekipleri
Modül O5: Satış ve homologasyon ekipleri
Modül O6: Satın alma ve homologasyon ekipleri
Modül O7 & O8: İthalat, ihracat ve homologasyon ekipleri
Modül M – 2016/0014: Homologasyon ekipleri
Modül M – AİTM: Homologasyon ekipleri, proje ekipleri
Modül P: İhracat ve homologasyon ekipleri

Homologasyon Eğitimleri Ne Kadar Sürer?

Eğitim süreleri, modüle ve içeriğin kapsamına bağlı olarak değişir. Örneğin, temel modüller genellikle 4 saatten başlarken, teknik içerikli eğitimler 5 güne kadar sürebilir. Süreler eğitim talebinde ortaya çıkan modül çeşitliliğine göre belirlenir.

Homologasyon Eğitimlerine Nasıl Katılabilirim?

Homologasyon eğitimlerimiz için öncelikle eğitimcilerimiz ile görüşerek kapsam belirlenir. Eğitimcilerimizden detaylı bilgi almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Homologasyon Eğitimi Modül Detayları

Homologasyon eğitimi modüllerimiz ile ilgili daha fazla detay için yayınladığımız dokümanı inceleyebilirsiniz. Soru, görüş ve talepleriniz için iletişime geçebilirsiniz.

Güncel eğitimlerimizi ayrıca LinkedIn profilimizden inceleyebilirsiniz.

tr_TR